Lediga jobb som Bibliotekarie i Markaryd

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Markaryd. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Markaryd som finns hos arbetsgivaren.

Barnbibliotekarie

Ansök    Sep 28    Markaryds kommun    Bibliotekarie
Markaryds kommun är en naturnära och välskött, småländsk gränsbygd, här växer och utvecklas människor och företag i en kreativ och hållbar miljö. Vårt uppdrag är att skapa goda förutsättningar för alla medborgare, besökare och näringsidkare i vår kommun. Samverkan med den ideella sektorn och näringslivet är således en viktig del av vårt utvecklingsarbete. Som arbetsgivare vill vi se och ta vara på möjligheter. Det skapar potential att bygga och utveckla ... Visa mer
Markaryds kommun är en naturnära och välskött, småländsk gränsbygd, här växer och utvecklas människor och företag i en kreativ och hållbar miljö.
Vårt uppdrag är att skapa goda förutsättningar för alla medborgare, besökare och näringsidkare i vår kommun. Samverkan med den ideella sektorn och näringslivet är således en viktig del av vårt utvecklingsarbete.
Som arbetsgivare vill vi se och ta vara på möjligheter. Det skapar potential att bygga och utveckla kommunen tillsammans, för det är just tillsammans som vi gör varandra bättre. Engagemang, tillit, tillsammans – det är vår värdegrund och den tar vi på stort allvar. Hos oss finner du kompetenta och engagerade kollegor och chefer. Som vår medarbetare tror vi på dig, stöttar dig i ditt uppdrag och välkomnar dig att bli en del av en positiv gemenskap.
Våra bibliotek i Markaryds kommun innefattar 3 folkbibliotek i Markaryd, Strömsnäsbruk och Traryd, samt ett antal skolbibliotek. Vi är sju kollegor inom folkbiblioteken varav en har uppdraget skolbibliotekarie. Samtliga våra folkbibliotek är meröppna. Här arbetar vi efter en variant av kommunens vision: Möjligheternas bibliotek – tillsammans gör vi Markaryds kommun bättre.

Du kommer att vikariera för kommunens barnbibliotekarie som snart går på föräldraledighet. Ditt arbetsrum finns på Markaryds bibliotek men hela kommunen är din arbetsplats. Tillsammans med kollegor kommer du att ansvara för barnavdelningen på Markaryds bibliotek; dess mediebestånd och programverksamhet såsom lovaktiviteter, familjelördagar, babysagostunder och bokprat. Varje vecka kommer du även att tjänstgöra i informationsdisken där relationsskapande arbete och god service är av största vikt. I uppdraget ingår även ett gott samarbete med exempelvis familjecentraler, barnavårdscentraler, förskola och grundskola. Omvärldsbevakning och samarbete med regionbiblioteket/folkbibliotek inom regionen är en självklar del i uppdraget.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

Tjänsten är ett vikariat på heltid under perioden 23-01-02 till 23-09-06
sista ansökningsdag är 2023-10-31, urval sker löpande.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre