Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Markaryd

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Markaryd. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Markaryd som finns hos arbetsgivaren.

Kvalitets- och Miljöansvarig till Internationella STAPPERT

STAPPERT är en av de största ledande europeiska lagerhållarna när det gäller rostfria långa produkter, rör och rördelar. Företaget har en mångfald av rostfria värme- och högkorrossiva stålsorter med över 20 000 lagerförda produkter i olika dimensioner och former. STAPPERT kan tillhandahålla 40 olika stålsorter och arbetar med att lösa kundernas individuella behov med stort fokus på unik service för varje kunds specifika önskemål. STAPPERT Sverige AB har et... Visa mer
STAPPERT är en av de största ledande europeiska lagerhållarna när det gäller rostfria långa produkter, rör och rördelar. Företaget har en mångfald av rostfria värme- och högkorrossiva stålsorter med över 20 000 lagerförda produkter i olika dimensioner och former. STAPPERT kan tillhandahålla 40 olika stålsorter och arbetar med att lösa kundernas individuella behov med stort fokus på unik service för varje kunds specifika önskemål. STAPPERT Sverige AB har ett 30-tal anställda och finns representerat på följande orter: huvudkontor, försäljning och lager i Älmhult samt försäljningskontor placerade i Malmö, Kungsbacka och Västerås. STAPPERT Sverige AB ingår i den franska koncernen Jacquet Metal Service-gruppen. Huvudkontoret för STAPPERT-gruppen är baserat i Düsseldorf i Tyskland Läs gärna mer på https://sverige.STAPPERT.biz/

Kvalitets- och Miljöansvarig till internationella STAPPERT i Älmhult

Vill du arbeta i en omväxlande roll på ett internationellt och växande företag? Låter det spännande att ansvara för miljö och kvalitetssamordningen? Då är detta kanske ditt nästa steg i karriären! Till STAPPERT Sverige söker vi nu en ny kollega att ansluta till vårt team.

Rollen är bred och du har kontakt med både lager, inköp och försäljning men även externa kontaktytor. Din huvudsakliga uppgift är att processer kring miljö och kvalitetssystem följs och är uppdaterade. Du samarbetar även med produktionsteamet när det gäller logistik och viss administration. Ditt samarbete med säljteamet gäller främst hanteringen av kundreklamationer och att kunna ge våra kunder bra service.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
Ansvar för miljö och kvalitetssystem
Aktiv i det kontinuerliga förbättringsarbetet
Interna samt externa revisioner
Kundenkäter
Reklamationer och avvikelser
Hantering av kreditfakturor i reklamationsprocessen
Klassning av material – Produktion
Periodiska rapporter relaterade till ansvarsområdet


Din profil
Du har minst gymnasieutbildning samt erfarenhet från produktionsmiljö. Du har kännedom om / erfarenhet av kvalitetsarbete och reklamationer. Meriterande med erfarenhet inom stålbranschen.
Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är strukturerad och noggrann med god kommunikationsförmåga. Du är flexibel och löser problem snabbt och kreativt med hög kvalitet. Du är en serviceminded teamplayer men trivs också med uppgifter att lösa på egen hand.

Om tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en inhyrning via Standby Workteam. Placeringsort är Älmhult med möjlighet att jobba hemifrån någon enstaka dag/vecka.


I denna rekrytering samarbetar STAPPERT med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och du är välkommen att sända in din ansökan snarast via länken nedan. För mer information om tjänsten kontakta gärna Karin Dahlin, Standby Workteam, tel. 0733 763 988.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör/miljösamordnare

Miljö- och byggenheten är en viktig funktion i kommunen som behöver kunna ge god och kompetent service till både företagare och kommuninvånare. Med större internationella företag som expanderar och en kommun som ökar som attraktiv bostadsort. Välkommen att bli en del av vårt team på Markaryds kommun - Tillsammans gör vi varandra bättre. Om arbetsplatsen: På miljö- och byggenheten arbetar det idag miljö- och hälsoskyddsinspektörer, bygglovshandläggare/-ing... Visa mer
Miljö- och byggenheten är en viktig funktion i kommunen som behöver kunna ge god och kompetent service till både företagare och kommuninvånare. Med större internationella företag som expanderar och en kommun som ökar som attraktiv bostadsort. Välkommen att bli en del av vårt team på Markaryds kommun - Tillsammans gör vi varandra bättre.

Om arbetsplatsen:
På miljö- och byggenheten arbetar det idag miljö- och hälsoskyddsinspektörer, bygglovshandläggare/-ingenjör, planarkitekter, kart- och mätningsingenjör och GIS/GIT-ingenjörer samt administratörer.

Markaryds kommun söker dig som vill jobba i en aktiv och utvecklingsinriktad grupp. Miljö- och byggenheten består av en personalstyrka på cirka 16 personer. Miljö – och byggenheten ingår i kommunens tekniska förvaltning och lyder under miljö- och byggnadsnämnden.

Miljöenheten: Miljöenheten arbetar med miljö- och hälsoskydd, livsmedel, tobak och alkohol.

Arbetsuppgifter:
Miljö- och byggenheten söker nu en erfaren miljö- och hälsoskyddsinspektör. I tjänsten ingår även ett samordningsansvar för övriga ansvarsområden på miljöenheten varför en erfarenhet och en allmän kunskap av handläggning och tillsyn enligt miljöbalken och övrig gällande lagstiftning är meriterande.

Dina arbetsuppgifter blir främst att utöva miljötillsyn, i arbetsuppgifterna ingår även att registrera nya verksamheter, utreda klagomål, RASFF.

I dina arbetsuppgifter ingår handläggning av inkommande ärenden, planera och genomföra tillsynsbesök samt utforma beslut, skrivelser och tjänsteutlåtanden. Arbetet innebär många kontakter med kommuninvånare och företagare, men också med politiker och andra tjänstemän i kommunen. Vi lägger vikt vid att ge information och vägledning till både verksamheter och enskilda. Vi arbetar nära tillsammans och hjälps åt i aktuella ärenden. Beroende din bakgrund och kompetens kommer du även att få jobba med handläggning och tillsyn inom övriga områden inom miljö och hälsoskydd.

Som miljösamordnare ska du med din erfarenhet inom miljöområdet samordna arbetet och stötta dina kolleger och miljö- och byggchefen med kompetens inom miljötillsyn etc.  Du kommer dessutom ansvara för framtagandet av tillsynsplaner, delegationsordningar, rutiner och arbeta med uppdatering av behovsutredning.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har lämplig högskole- eller universitetsutbildning eller som är utbildad inom miljövetenskap eller miljö-och hälsoskyddsinspektör, eller annan likvärdig högskoleutbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom förvaltningslagstiftning och övrig gällande lagstiftning inom miljö- och hälsoskydd, samt inom miljöbalken. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tillsyn enligt miljöbalken.

Myndighetsrollen kräver att du har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och fatta egna beslut. Det innebär att du är både förtroendeingivande och professionell samtidigt som du är lyhörd och serviceinriktad. Du har också förmågan att på egen hand driva projekt framåt, nå uppsatta mål och tidplaner. Du är kontaktskapande, initiativrik och har lätt för att samarbeta. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har flera års yrkeserfarenhet inom området och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort krävs då tjänsten innebär fältarbete.

Vad erbjuder vi?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag är 2023-08-13

Varmt välkommen med din ansökan Visa mindre

Miljö och hälsoskyddsinspektör

Markaryds kommun är en naturnära och välskött, småländsk gränsbygd, här växer och utvecklas människor och företag i en kreativ och hållbar miljö. Vårt uppdrag är att skapa goda förutsättningar för alla medborgare, besökare och näringsidkare i vår kommun. Samverkan med den ideella sektorn och näringslivet är således en viktig del av vårt utvecklingsarbete. Som arbetsgivare vill vi se och ta vara på möjligheter. Det skapar potential att bygga och utveckla ... Visa mer
Markaryds kommun är en naturnära och välskött, småländsk gränsbygd, här växer och utvecklas människor och företag i en kreativ och hållbar miljö.
Vårt uppdrag är att skapa goda förutsättningar för alla medborgare, besökare och näringsidkare i vår kommun. Samverkan med den ideella sektorn och näringslivet är således en viktig del av vårt utvecklingsarbete.
Som arbetsgivare vill vi se och ta vara på möjligheter. Det skapar potential att bygga och utveckla kommunen tillsammans, för det är just tillsammans som vi gör varandra bättre. Engagemang, tillit, tillsammans – det är vår värdegrund och den tar vi på stort allvar. Hos oss finner du kompetenta och engagerade kollegor och chefer. Som vår medarbetare tror vi på dig, stöttar dig i ditt uppdrag och välkomnar dig att bli en del av en positiv gemenskap.
Markaryds kommun söker miljö- och hälsoskyddsinspektör
Miljö- och byggenheten i Markaryds kommun behöver nu anställa en miljö- och hälsoskydds-inspektör för arbete med tillsyn och handläggning av ärenden inom miljöbalkens område.
Som medarbetare i Markaryds kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb.

Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi. Välkommen att bli en del av vårt team på Markaryds kommun -Tillsammans gör vi varandra bättre.

Arbetsplatsen
På miljö- och byggenheten arbetar det idag miljö- och hälsoskyddsinspektörer, bygglovshandläggare, byggnadsingenjör, planarkitekter, administratörer och kart- och mätningsingenjör samt GIS/GIT-ingenjörer. Miljö- och byggenheten består av en personalstyrka på 16 personer. Vi ingår i kommunens tekniska förvaltning men arbetar under miljö- och byggnadsnämnden.

Arbetsuppgifter och arbetssätt
Arbetet omfattar tillsyn och handläggning inom miljö- och hälsoskydd, med huvudsaklig inriktning inom miljötillsyn/förorenad mark, med en viss del inom avlopp. Förutom tillsyn ingår utredningar av klagomål, rådgivning och information till verksamheter och allmänhet samt att bereda ärenden till miljö- och byggnadsnämnden.

Även annan miljöbalkstillsyn kan bli aktuell och då ingår i dina arbetsuppgifter att planera och genomföra inspektioner på plats hos olika verksamheter. Har du erfarenhet av serveringstillstånd är det meriterande.

Vi söker dig som är utåtriktad och positiv, du kommer att ha många kontakter med företagare och allmänhet. Då vi arbetar med myndighetsutövning är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har förståelse för vår roll som myndighet.

Tydlighet och kvalitetssäkring i myndighetsutövningen, en god kommunikation och en bra service till verksamhetsutövare är viktigt för oss och ska också vara det för dig. Du gillar att ta ansvar, ta initiativ och vara engagerad. Du har en god förmåga att samarbeta men även att arbeta självständigt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har en annan utbildning och/eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Några års erfarenhet inom myndighetsutövning, främst inom miljö- och hälsoskydd är meriterande.

Vi handlägger inkommande ärenden digitalt, du behöver därför ha god datorvana och lätt för att lära dig nya datasystem. Meriterande är om du arbetat i Ecos. B-Körkort är ett krav för tjänsten, då platsbesök är en del av arbetet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och kompetenser.

Tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är 2023-08-06

Vi erbjuder anställningsförmåner som exempelvis semesterväxling och friskvårdsbidrag. Vi tillämpar flexibel arbetstid och erbjuder distansarbete i viss omfattning.

Individuell lönesättning tillämpas.

Urvalsarbete och intervjuer påbörjas i mitten av augusti. Visa mindre

Trainee Kvalitet/hållbarhet NIBE

NIBE Traineeprogram 2023 Är du nyexaminerad och vill vara med och utveckla hållbara energilösningar i världsklass tillsammans med oss? Som ett världsledande innovationsföretag har vi på NIBE en viktig roll i den globala omställningen till ett hållbart samhälle. Vi utvecklar och tillverkar intelligenta och energieffektiva lösningar för alla typer av fastigheter. På NIBE ges du mycket frihet, stort ansvar och goda karriärmöjligheter. Huvudkontoret ligger i... Visa mer
NIBE Traineeprogram 2023

Är du nyexaminerad och vill vara med och utveckla hållbara energilösningar i världsklass tillsammans med oss? Som ett världsledande innovationsföretag har vi på NIBE en viktig roll i den globala omställningen till ett hållbart samhälle. Vi utvecklar och tillverkar intelligenta och energieffektiva lösningar för alla typer av fastigheter. På NIBE ges du mycket frihet, stort ansvar och goda karriärmöjligheter. Huvudkontoret ligger i Markaryd där allt startade 1952. 2021 hade vi fler än 20 000 anställda i över 30 länder och en omsättning på drygt 31 miljarder kronor.

Till NIBE:s traineeprogram söker vi drivna, men samtidigt ödmjuka, talanger som kan fortsätta resan för hållbara energilösningar i världsklass. Som trainee på NIBE får du utlopp för din talang, kreativitet och akademiska meriter. Du får, under ett år, en skräddarsydd utbildning bestående av både teoretiska och praktiska moment, som tillsammans ger dig en stabil grund att stå på inom NIBE. Traineeprogrammet ger dig en unik upplevelse och ett stort globalt nätverk, med bas på huvudkontoret i Markaryd.

Programmet är skräddarsytt för dig med lägst en kandidatexamen inom ett av följande fokusområden:
Marknad/försäljning
Ekonomi/finans
IT/digitalisering
HR
Produktutveckling
Inköp och logistik
Produktionsteknik
Kvalitet/hållbarhetSamarbete med Smart Start
NIBE:s traineeprogram genomförs tillsammans med Smart Start – ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län, Region Kronoberg och Region Blekinge. Syftet med Smart Start är att få de unga talanger som utbildas i regionen att stanna kvar även efter examen, men även att locka hemvändare och andra som vill ha en smart start på sin karriär. Det tolv månader långa traineeprogrammet innehåller även åtta utbildningsmoduler med olika teman, som genomförs i grupp tillsammans med trainees från olika företag och branscher i Kronoberg-Kalmar och Blekinge. Smart Start står för den första delen av rekryteringsprocessen. Slutintervjuer och tester sköts av NIBE.

Praktisk information
Tillträde: tillsvidareanställning med start den 1 september 2023.
Programlängd: 12 månader
Placeringsort: Markaryd
Din examen får inte vara äldre än 18 månader vid startdatum 1 september 2023.

Ansökan
Ansökan sker löpande, dock senast 31 mars 2023. Tjänsten kan komma att tillsättas tidigare så tveka inte att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Fyll i formuläret med CV, personligt brev och universitetsbetyg tillsammans med önskat fokusområde enligt ovan.


Starta din NIBE-karriär idag! Hjälp oss bygga en mer hållbar värld! Visa mindre

Kvalitets- och Miljökoordinator till Internationella STAPPERT

STAPPERT är en av de största ledande europeiska lagerhållarna när det gäller rostfria långa produkter, rör och rördelar. Företaget har en mångfald av rostfria värme- och högkorrossiva stålsorter med över 20 000 lagerförda produkter i olika dimensioner och former. STAPPERT kan tillhandahålla 40 olika stålsorter och arbetar med att lösa kundernas individuella behov med stort fokus på unik service för varje kunds specifika önskemål. STAPPERT Sverige AB har et... Visa mer
STAPPERT är en av de största ledande europeiska lagerhållarna när det gäller rostfria långa produkter, rör och rördelar. Företaget har en mångfald av rostfria värme- och högkorrossiva stålsorter med över 20 000 lagerförda produkter i olika dimensioner och former. STAPPERT kan tillhandahålla 40 olika stålsorter och arbetar med att lösa kundernas individuella behov med stort fokus på unik service för varje kunds specifika önskemål. STAPPERT Sverige AB har ett 30-tal anställda och finns representerat på följande orter: huvudkontor, försäljning och lager i Älmhult samt försäljningskontor placerade i Malmö, Kungsbacka och Västerås. STAPPERT Sverige AB ingår i den franska koncernen Jacquet Metal Service-gruppen. Huvudkontoret för STAPPERT-gruppen är baserat i Düsseldorf i Tyskland Läs gärna mer på https://sverige.STAPPERT.biz/

Kvalitets- och Miljökoordinator till internationella STAPPERT i Älmhult

Vill du arbeta i en omväxlande roll på ett internationellt och växande företag? Låter det spännande att arbeta med miljö och kvalitetssamordning? Då är detta kanske ditt nästa steg i karriären! Till STAPPERT Sverige söker vi nu en ny kollega att ansluta till vårt team.

Rollen är bred och du har kontakt med både lager, inköp och försäljning men även externa kontaktytor. Din huvudsakliga uppgift är att processer kring miljö och kvalitetssystem följs och är uppdaterade. Du samarbetar även med produktionsteamet när det gäller logistik och viss administration. Ditt samarbete med säljteamet gäller främst hanteringen av kundreklamationer och att kunna ge våra kunder bra service.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
Ansvar för miljö och kvalitetssystem
Aktiv i det kontinuerliga förbättringsarbetet
Interna samt externa revisioner
Kundenkäter
Reklamationer och avvikelser
Hantering av kreditfakturor i reklamationsprocessen
Klassning av material – Produktion
Periodiska rapporter relaterade till ansvarsområdet


Din profil
Du har minst gymnasieutbildning samt erfarenhet från produktionsmiljö. Du har kännedom om / erfarenhet av kvalitetsarbete och reklamationer. Meriterande med erfarenhet inom stålbranschen.
Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är strukturerad och noggrann med god kommunikationsförmåga. Du är flexibel och löser problem snabbt och kreativt med hög kvalitet. Du är en serviceminded teamplayer men trivs också med uppgifter att lösa på egen hand.

Om tjänsten:
Tjänsten är en fastanställning på heltid som inleds med en inhyrning via Standby Workteam. Placeringsort är Älmhult med möjlighet att jobba hemifrån någon enstaka dag/vecka.


I denna rekrytering samarbetar STAPPERT med Standby Workteam. Vi arbetar med löpande urval och du är välkommen att sända in din ansökan snarast via länken nedan. För mer information om tjänsten kontakta gärna Karin Dahlin, Standby Workteam, tel. 0733 763 988.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Miljö-och hälsoskyddsinspektör

Markaryds kommun söker miljö- och hälsoskyddsinspektör Miljö- och byggenheten i Markaryds kommun behöver nu anställa en miljö- och hälsoskydds-inspektör för arbete med tillsyn och handläggning av ärenden inom miljöbalkens område. Som medarbetare i Markaryds kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår o... Visa mer
Markaryds kommun söker miljö- och hälsoskyddsinspektör
Miljö- och byggenheten i Markaryds kommun behöver nu anställa en miljö- och hälsoskydds-inspektör för arbete med tillsyn och handläggning av ärenden inom miljöbalkens område.
Som medarbetare i Markaryds kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb.

Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi. Välkommen att bli en del av vårt team på Markaryds kommun -Tillsammans gör vi varandra bättre.

Arbetsplatsen
På miljö- och byggenheten arbetar det idag miljö- och hälsoskyddsinspektörer, bygglovshandläggare, byggnadsingenjör, planarkitekt och administratörer. Miljö- och byggenheten består av en personalstyrka på 12 personer. Vi ingår i kommunens tekniska förvaltning men arbetar under miljö- och byggnadsnämnden.

Arbetsuppgifter och arbetssätt
Arbetet omfattar tillsyn och handläggning inom miljö- och hälsoskydd, med huvudsaklig inriktning på hälsoskydd/avlopp. Förutom tillsyn ingår utredningar av klagomål, rådgivning och information till verksamheter och allmänhet samt att bereda ärenden till miljö- och byggnadsnämnden.

Även annan miljöbalkstillsyn kan bli aktuell och då ingår i dina arbetsuppgifter att planera och genomföra inspektioner på plats hos olika verksamheter.

Vi söker dig som är utåtriktad och positiv, du kommer att ha många kontakter med företagare och allmänhet. Då vi arbetar med myndighetsutövning är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har förståelse för vår roll som myndighet.

Tydlighet och kvalitetssäkring i myndighetsutövningen, en god kommunikation och en bra service till verksamhetsutövare är viktigt för oss och ska också vara det för dig. Du gillar att ta ansvar, ta initiativ och vara engagerad. Du har en god förmåga att samarbeta men även att arbeta självständigt.

Kvalifikationer
Vi tror att du har en akademisk utbildning inom miljö- och hälsoskydd eller har en annan utbildning som vi kan bedöma som likvärdig. Några års erfarenhet inom myndighetsutövning, främst inom miljö- och hälsoskydd är meriterande.

Vi handlägger inkommande ärenden digitalt, du behöver därför ha god datorvana och lätt för att lära dig nya datasystem. Meriterande är om du arbetat i Ecos. B-Körkort är ett krav för tjänsten, då platsbesök är en del av arbetet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast.

Sista ansökningsdag är 2022-12-06.

Vi erbjuder anställningsförmåner som exempelvis semesterväxling och friskvårdsbidrag. Vi tillämpar flexibel arbetstid och erbjuder distansarbete i viss omfattning.

Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar

Upplysningar om tjänsten lämnas av Admir Dervisevic, 076-6951863.


Markaryds kommun i södra Småland på gränsen till Skåne är en välskött kommun med god ekonomi. Lånefinansieringsgraden är låg och bland annat har medel avsatts som fullt ut täcker kommunens framtida pensionskostnader. Markaryds kommun ligger i toppen i Svenskt näringslivs undersökning om landets bästa företagsklimat. I Markaryd arbetar vi med ett tydligt medborgarperspektiv och samverkar i stor utsträckning tillsammans med den ideella sektorn och näringslivet i vårt utvecklingsarbete. Visa mindre

Miljö och hälsoskyddsinspektör

Markaryds kommun söker erfaren miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning förorenad mark och tillsyn av miljöfarliga verksamheter På miljö- och byggenheten arbetar det miljö- och hälsoskyddsinspektörer, livsmedelsinspektör, bygglovshandläggare, planarkitekt och administratör. Markaryds kommun söker dig som vill jobba i en aktiv och utvecklingsinriktad grupp. Miljö- och byggenheten består av en personalstyrka på cirka 10 personer. Miljö – och byggenhete... Visa mer
Markaryds kommun söker erfaren miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning förorenad mark och tillsyn av miljöfarliga verksamheter
På miljö- och byggenheten arbetar det miljö- och hälsoskyddsinspektörer, livsmedelsinspektör, bygglovshandläggare, planarkitekt och administratör.
Markaryds kommun söker dig som vill jobba i en aktiv och utvecklingsinriktad grupp. Miljö- och byggenheten består av en personalstyrka på cirka 10 personer. Miljö – och byggenheten ingår i kommunens tekniska förvaltning och lyder under miljö- och byggnadsnämnden.
Miljöenheten: Miljöenheten arbetar med miljö- och hälsoskydd, livsmedel och tobak. Ett projekt med avloppsinventering startades 2019 och beräknas pågå under ca 8 år. Miljöenheten ska under 2022 ta över tillsynen för alkoholhandläggning.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är utbildad miljö-och hälsoskyddsinspektör, alternativt naturvetenskaplig- eller ingenjörsutbildning på högskolenivå eller annan likvärdig högskoleutbildning.
Du har goda kunskaper inom området miljö- och hälsoskydd, samt inom miljöbalken och övrig gällande lagstiftning. Vi värdesätter om du har tidigare erfarenhet av tillsyn av miljöfarliga verksamheter som produktionsanläggningar, verkstäder, förorenad mark mm.
Myndighetsrollen kräver att du har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och fatta egna beslut.
Det innebär att du är både förtroendeingivande och professionell samtidigt som du är lyhörd och serviceinriktad.
Du har också förmågan att på egen hand driva projekt framåt, nå uppsatta mål och tidplaner.
Du är kontaktskapande, initiativrik och har lätt för att samarbeta.
Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Vi ser gärna att du har flera års yrkeserfarenhet inom området och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort krävs då tjänsten innebär fältarbete.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% Tillträde omgående

Sista ansökningsdag 2021-10-15


Markaryds kommun i södra Småland på gränsen till Skåne är en välskött kommun med god ekonomi. Lånefinansieringsgraden är låg och bland annat har medel avsatts som fullt ut täcker kommunens framtida pensionskostnader. Markaryds kommun ligger för fjärde året i rad i toppen i Svenskt näringslivs undersökning om landets bästa företagsklimat. I Markaryd arbetar vi med ett tydligt medborgarperspektiv och samverkar i stor utsträckning tillsammans med den ideella sektorn och näringslivet i vårt utvecklingsarbete. Visa mindre

Livsmedelsinspektör/miljösamordnare

Ansök    Maj 25    Markaryds kommun    Livsmedelsinspektör
Markaryds kommun söker erfaren livsmedelsinspektör/miljösamordnare Välkommen till Markaryds kommun! Tillsammans gör vi varandra bättre – det är vår värdegrund och vi tar den på allvar. Vi är en kommun som vill se och ta vara på möjligheter och bygga kommunen tillsammans, genom att göra varandra bättre. Hos oss möter du kompetenta kollegor och engagerade chefer. Som medarbetare kommer du möta en positiv och välkomnande stämning. Vi vill tro på dig, stött... Visa mer
Markaryds kommun söker erfaren livsmedelsinspektör/miljösamordnare

Välkommen till Markaryds kommun!
Tillsammans gör vi varandra bättre – det är vår värdegrund och vi tar den på allvar. Vi är en kommun som vill se och ta vara på möjligheter och bygga kommunen tillsammans, genom att göra varandra bättre. Hos oss möter du kompetenta kollegor och engagerade chefer. Som medarbetare kommer du möta en positiv och välkomnande stämning. Vi vill tro på dig, stötta dig i ditt uppdrag och det är viktigt för oss att vi också har roligt tillsammans när vi utvecklar våra verksamheter. Vi behöver din kompetens, erfarenhet och energi i arbetet!

Markaryd är en kommun med drygt 10 000 invånare belägen i sydvästra hörnet av Småland på gränsen till Skåne och Halland. Kommunen har ett starkt näringsliv och stora möjligheter till att skapa sig ett liv och boende i en kommun med god service och med närhet till skogar, sjöar och samtidigt goda kommunikationer.

Miljö- och byggenheten är en viktig funktion i kommunen som behöver kunna ge god och kompetent service till både företagare och kommuninvånare. Med större internationella företag som expanderar och en kommun som ökar som attraktiv bostadsort behöver miljö- och byggenheten förstärka med fler tjänster. Vi söker just nu livsmedelsinspektör, miljöinspektör och byggnadsinspektör/bygglovshandläggare. Välkommen att bli en del av vårt team på Markaryds kommun - Tillsammans gör vi varandra bättre.

Om arbetsplatsen:
På miljö- och byggenheten arbetar det idag miljö- och hälsoskyddsinspektörer, livsmedelsinspektör, bygglovshandläggare, planarkitekt och administratör.

Markaryds kommun söker dig som vill jobba i en aktiv och utvecklingsinriktad grupp. Miljö- och byggenheten består av en personalstyrka på cirka 10 personer. Miljö – och byggenheten ingår i kommunens tekniska förvaltning och lyder under miljö- och byggnadsnämnden.

Miljöenheten: Miljöenheten arbetar med miljö- och hälsoskydd, livsmedel, tobak och alkohol.

Arbetsuppgifter:
Miljö- och byggenheten söker nu en erfaren livsmedelsinspektör. I tjänsten ingår även ett samordningsansvar för övriga ansvarsområde på miljöenheten varför en erfarenhet och en allmän kunskap av handläggning och tillsyn enligt miljöbalken och övrig gällande lagstiftning är meriterande.

Dina arbetsuppgifter blir främst att utöva livsmedelskontroll och prövning enligt livsmedelslagstiftningen, samt tillsyn enligt dricksvattenföreskrifter.
I arbetsuppgifterna ingår även att registrera nya verksamheter, utreda klagomål, RASFF och misstänkta matförgiftningar.

I dina arbetsuppgifter ingår handläggning av inkommande ärenden, planera och genomföra tillsynsbesök samt utforma beslut, skrivelser och tjänsteutlåtanden. Arbetet innebär många kontakter med kommuninvånare och företagare, men också med politiker och andra tjänstemän i kommunen. Vi lägger vikt vid att ge information och vägledning till både verksamheter och enskilda. Vi arbetar nära tillsammans och hjälps åt i aktuella ärenden. Beroende din bakgrund och kompetens kommer du även att få jobba med handläggning och tillsyn inom övriga områden inom miljö och hälsoskydd.

Som miljösamordnare ska du med din erfarenhet inom miljöområdet samordna arbetet och stötta dina kolleger och miljö- och byggchefen med kompetens inom miljötillsyn etc..  Du kommer dessutom ansvara för framtagandet av tillsynsplaner, delegationsordningar, rutiner och arbeta med uppdatering av behovsutredning.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har lämplig högskole- eller universitetsutbildning inom livsmedelsområdet.
eller som är utbildad miljö-och hälsoskyddsinspektör, alternativt naturvetenskaplig- eller ingenjörsutbildning på högskolenivå eller annan likvärdig högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom livsmedelslagstiftning, förvaltningslagstiftning och kontrollmetodik inom livsmedelsområdet och övrig gällande lagstiftning. Har du även goda kunskaper inom övriga område inom miljö- och hälsoskydd, samt inom miljöbalken och övrig gällande lagstiftning är detta meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tillsyn enligt miljöbalken.

Erfarenhet av arbete som livsmedelsinspektör är meriterande. Om du inte arbetat med livsmedelsinspektion på myndighetssidan är annan erfarenhet av livsmedelshantering inom restaurang eller liknande en fördel.

Myndighetsrollen kräver att du har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och fatta egna beslut. Det innebär att du är både förtroendeingivande och professionell samtidigt som du är lyhörd och serviceinriktad. Du har också förmågan att på egen hand driva projekt framåt, nå uppsatta mål och tidplaner. Du är kontaktskapande, initiativrik och har lätt för att samarbeta. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har flera års yrkeserfarenhet inom området och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort krävs då tjänsten innebär fältarbete.

Vad erbjuder vi?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde omgående

Sista ansökningsdag är 2022-06-13

Varmt välkommen med din ansökan


Markaryds kommun i södra Småland på gränsen till Skåne är en välskött kommun med god ekonomi. Lånefinansieringsgraden är låg och bland annat har medel avsatts som fullt ut täcker kommunens framtida pensionskostnader. Markaryds kommun ligger i toppen i Svenskt näringslivs undersökning om landets bästa företagsklimat. I Markaryd arbetar vi med ett tydligt medborgarperspektiv och samverkar i stor utsträckning tillsammans med den ideella sektorn och näringslivet i vårt utvecklingsarbete. Visa mindre

Markaryds kommun söker två erfarna miljö- och hälsoskyddsinspektörer

På miljö- och byggenheten arbetar det miljö- och hälsoskyddsinspektörer, livsmedelsinspektör, bygglovshandläggare, planarkitekt och administratör. Markaryds kommun söker dig som vill jobba i en aktiv och utvecklingsinriktad grupp. Miljö- och byggenheten består av en personalstyrka på cirka 10 personer. Miljö – och byggenheten ingår i kommunens tekniska förvaltning och lyder under miljö- och byggnadsnämnden. Miljöenheten: Miljöenheten arbetar med miljö-... Visa mer
På miljö- och byggenheten arbetar det miljö- och hälsoskyddsinspektörer, livsmedelsinspektör, bygglovshandläggare, planarkitekt och administratör.

Markaryds kommun söker dig som vill jobba i en aktiv och utvecklingsinriktad grupp. Miljö- och byggenheten består av en personalstyrka på cirka 10 personer. Miljö – och byggenheten ingår i kommunens tekniska förvaltning och lyder under miljö- och byggnadsnämnden.

Miljöenheten:

Miljöenheten arbetar med miljö- och hälsoskydd, livsmedel och tobak. Ett projekt med avloppsinventering startades 2019 och beräknas pågå under ca 8 år. Miljöenheten ska under 2022 ta över tillsynen för alkoholhandläggning. Inspektörerna arbetar delvis gemensamt över ansvarsområdena, därför är all erfarenhet inom yrket meriterande.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad miljö-och hälsoskyddsinspektör, eller som har motsvarande högskoleutbildning. Du har goda kunskaper inom området miljö- och hälsoskydd, samt inom miljöbalken, förvaltningslagen och övrig gällande lagstiftning. Myndighetsrollen kräver att du har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och fatta egna beslut. Det innebär att du är både förtroendeingivande och professionell samtidigt som du är lyhörd och serviceinriktad.

Du har också förmågan att på egen hand driva projekt framåt, nå uppsatta mål och tidplaner. Du är kontaktskapande, initiativrik och har lätt för att samarbeta. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi ser gärna att du har flera års yrkeserfarenhet inom området och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs då tjänsten innebär fältarbete.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är 2021-06-10. Välkommen med din ansökan!

 

 


Markaryds kommun i södra Småland på gränsen till Skåne är en välskött kommun med god ekonomi. Lånefinansieringsgraden är låg och bland annat har medel avsatts som fullt ut täcker kommunens framtida pensionskostnader. Markaryds kommun ligger för fjärde året i rad i toppen i Svenskt näringslivs undersökning om landets bästa företagsklimat. I Markaryd arbetar vi med ett tydligt medborgarperspektiv och samverkar i stor utsträckning tillsammans med den ideella sektorn och näringslivet i vårt utvecklingsarbete. Visa mindre

SE HIT! Är du vår nye präst?

Ansök    Dec 3    Traryd-Hinneryds pastorat    Komminister
Vi söker en ny komminister (100%) till Traryd-Hinneryds pastorat. med tillträde enligt överenskommelse Vi söker dig med en positiv och kreativ inställning till människor, livet och arbetet. Du är rotad i klassisk kristen tro och Svenska kyrkans andliga tradition. Du har ett hjärta för diakoni och mission. Vi ser gärna att du är positiv till andlig förnyelse i kyrkan. Om du kan leda sång och musik är det ett plus, liksom datorvana och erfarenhet av infor... Visa mer
Vi söker en ny komminister (100%) till Traryd-Hinneryds pastorat.
med tillträde enligt överenskommelse


Vi söker dig med en positiv och kreativ inställning till människor, livet och arbetet.
Du är rotad i klassisk kristen tro och Svenska kyrkans andliga tradition.
Du har ett hjärta för diakoni och mission.
Vi ser gärna att du är positiv till andlig förnyelse i kyrkan.
Om du kan leda sång och musik är det ett plus, liksom datorvana och erfarenhet av informationsarbete.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Provanställning tillämpas.
 
Pastoratets målsättning och vision i korthet:
I ord och handling vill vi förkunna evangeliet för att Jesus Kristus ska bli känd, trodd, lydd och älskad. I detta uppdrag vill vi vara öppna för den Helige Andes ledning, tilltal och gåvor. Vi önskar att vårt pastorat ska vara en plats där människor finner en levande tro på Gud samt får vara del av en livgivande gemenskap.
 
Tjänstens innehåll i stora drag
·        Leda gudstjänster och kyrkliga handlingar i pastoratet samt bedriva själavård och undervisning.
·        Konfirmandarbete (inkl uppföljning) i pastoratet i samarbete med församlingspedagog/assistent.
·        Vid behov biträda i tonårsverksamheten.
·        Diakonala uppgifter, hembesök m.m.
·        Samverka med övrig personal.
 
Tjänsteställe: S:t Andreas kyrka, Strömsnäsbruk. B-körkort och tillgång till bil förutsätts. 


För mer information se vår hemsida:
www.kyrktorget.se/trarydhinneryd.
 
Sista ansökningsdag 15 januari 2020
e-post: [email protected] Visa mindre