Lediga jobb som Byggnadsinspektör i Markaryd

Se lediga jobb som Byggnadsinspektör i Markaryd. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Markaryd som finns hos arbetsgivaren.

Byggnadsinspektör/bygglovshandläggare

Ansök    Maj 25    Markaryds kommun    Byggnadsinspektör
Markaryds kommun söker byggnadsinspektör/bygglovshandläggare Välkommen till Markaryds kommun! Tillsammans gör vi varandra bättre – det är vår värdegrund och vi tar den på allvar. Vi är en kommun som vill se och ta vara på möjligheter och bygga kommunen tillsammans, genom att göra varandra bättre. Hos oss möter du kompetenta kollegor och engagerade chefer. Som medarbetare kommer du möta en positiv och välkomnande stämning. Vi vill tro på dig, stötta dig i... Visa mer
Markaryds kommun söker byggnadsinspektör/bygglovshandläggare

Välkommen till Markaryds kommun!
Tillsammans gör vi varandra bättre – det är vår värdegrund och vi tar den på allvar. Vi är en kommun som vill se och ta vara på möjligheter och bygga kommunen tillsammans, genom att göra varandra bättre. Hos oss möter du kompetenta kollegor och engagerade chefer. Som medarbetare kommer du möta en positiv och välkomnande stämning. Vi vill tro på dig, stötta dig i ditt uppdrag och det är viktigt för oss att vi också har roligt tillsammans när vi utvecklar våra verksamheter. Vi behöver din kompetens, erfarenhet och energi i arbetet!

Markaryd är en kommun med drygt 10 000 invånare belägen i sydvästra hörnet av Småland på gränsen till Skåne och Halland. Kommunen har ett starkt näringsliv och stora möjligheter till att skapa sig ett liv och boende i en kommun med god service och med närhet till skogar, sjöar och samtidigt goda kommunikationer.

Miljö- och byggenheten är en viktig funktion i kommunen som behöver kunna ge god och kompetent service till både företagare och kommuninvånare. Med större internationella företag som expanderar och en kommun som ökar som attraktiv bostadsort behöver miljö- och byggenheten förstärka med fler tjänster. Vi söker nu byggnadsinspektör/bygglovshandläggare, livsmedelsinspektör och miljöinspektör. Välkommen att bli en del av vårt team på Markaryds kommun -Tillsammans gör vi varandra bättre.

Om arbetsplatsen:
På miljö- och byggenheten arbetar det idag bygglovshandläggare, byggnadsinspektör, planarkitekt, administratör och miljö- och hälsoskyddsinspektörer.

Markaryds kommun söker dig som vill jobba i en aktiv och utvecklingsinriktad grupp. Miljö- och byggenheten består av en personalstyrka på cirka 10 personer. Miljö – och byggenheten ingår i kommunens tekniska förvaltning och lyder under miljö- och byggnadsnämnden.

Arbetsuppgifter:
Vi söker nu byggnadsinspektör/bygglovshandläggare. Som byggnadsinspektör handlägger och bevakar du att de tekniska egenskapskraven blir uppfyllda i bygglovs- och anmälansärenden. I arbetsuppgifterna ingår den tekniska granskningen i bygglovs- och anmälningsärenden i enlighet med plan- och bygglagen.

Du kommer att leda tekniskt samråd, besluta om kontrollplaner, göra arbetsplatsbesök, fatta beslut om startbesked, hålla slutsamråd och ge slutbesked. Tjänsten omfattar även bygglovshandläggning och tillsynsärenden. I tillsynen ingår handläggning av olika ärendeslag såsom olovligt byggande, ovårdade tomter och/eller fastigheter samt tillgänglighet. Du fattar egna delegationsbeslut, förbereder beslutsunderlag och föredrar ärenden till miljö- och byggnadsnämnden. Arbetet är mycket utåtriktat och i tjänsten ingår information och rådgivning till allmänheten, företag, byggherrar och förtroendevalda.

Hos oss arbetar du med alla typer av ärenden vilket ger en stor variation av arbetsuppgifter. Våra kunder är allt från förstagångsbyggare till erfarna större byggherrar och projekten är allt från småhus till uppförande av flerbostadshus och industribyggnader.

Rollen som inspektör innebär att du träffar många människor och ställs inför många frågor och problem som ska lösas. Du har förmågan att förklara komplexa saker på ett enkelt och förståeligt sätt. Du kommer själv att hålla i olika typer av möten där det krävs att du kan svara och leda processen. Att vilja hjälpa till och vara inlyssnande ser vi som en viktig egenskap för att lyckas i arbetet.


Kvalifikationer:
Vi ser att du har en examen som byggnadsingenjör eller en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du erfarenhet som bygglovsinspektör inom myndighetsutövning, främst inom bygglov ser vi det som meriterande. En god kunskap inom relevant lagstiftning så som plan- och bygglagen och byggförordningar är nödvändigt för att inneha tjänsten. Har du enbart utbildning eller arbetslivserfarenhet från byggsektorn exempelvis som platschef, byggprojektledare eller liknade, men har rätt personlighet så hittar vi möjligheter för dig att vidareutbilda dig inom bygglovshandläggning och plan- och bygglagen.

Som person är du lyhörd och kan kombinera service- och myndighetsrollen i dina kundkontakter. Vi förutsätter också att du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Du är noggrann och medveten om gällande lagstiftning och är noga med att leva upp till denna. En väsentlig del av verksamheten består av kontakter och information till allmänheten. Det är därför viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska språket, är duktig på att kommunicera och informera på ett tydligt, enkelt och korrekt sätt i både tal och skrift.

Vi handlägger inkommande ärenden digitalt, du behöver därför ha god datorvana och lätt för att lära dig nya datasystem. Meriterande är om du arbetat i ByggR och har kunskap om plan- och bygglagen.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper

B-Körkort är ett krav för tjänsten, då platsbesök är en del av arbetet.

Vad erbjuder vi?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid eller enligt önskemål med tillträde snarast

Sista ansökningsdag är 2022-06-13

Varmt välkommen med din ansökan!


Markaryds kommun i södra Småland på gränsen till Skåne är en välskött kommun med god ekonomi. Lånefinansieringsgraden är låg och bland annat har medel avsatts som fullt ut täcker kommunens framtida pensionskostnader. Markaryds kommun ligger i toppen i Svenskt näringslivs undersökning om landets bästa företagsklimat. I Markaryd arbetar vi med ett tydligt medborgarperspektiv och samverkar i stor utsträckning tillsammans med den ideella sektorn och näringslivet i vårt utvecklingsarbete. Visa mindre

Byggnadsinspektör/bygglovshandläggare

Ansök    Jul 21    Markaryds kommun    Byggnadsinspektör
Markaryds kommun är en naturnära och välskött, småländsk gränsbygd, här växer och utvecklas människor och företag i en kreativ och hållbar miljö.  Vårt uppdrag är att skapa goda förutsättningar för alla medborgare, besökare och näringsidkare i vår kommun. Samverkan med den ideella sektorn och näringslivet är således en viktig del av vårt utvecklingsarbete. Som arbetsgivare vill vi se och ta vara på möjligheter. Det skapar potential att bygga och utveckla... Visa mer
Markaryds kommun är en naturnära och välskött, småländsk gränsbygd, här växer och utvecklas människor och företag i en kreativ och hållbar miljö. 

Vårt uppdrag är att skapa goda förutsättningar för alla medborgare, besökare och näringsidkare i vår kommun. Samverkan med den ideella sektorn och näringslivet är således en viktig del av vårt utvecklingsarbete.

Som arbetsgivare vill vi se och ta vara på möjligheter. Det skapar potential att bygga och utveckla kommunen tillsammans, för det är just tillsammans som vi gör varandra bättre. Engagemang, tillit, tillsammans – det är vår värdegrund och den tar vi på stort allvar. Hos oss finner du kompetenta och engagerade kollegor och chefer. Som vår medarbetare tror vi på dig, stöttar dig i ditt uppdrag och välkomnar dig att bli en del av en positiv gemenskap.

Miljö- och byggenheten
Miljö- och byggenheten i Markaryds kommun behöver nu förstärkas med en byggnadsinspektör/bygglovshandläggare för arbete med tillsyn och handläggning av ärenden inom plan- och bygglagens område. Vi söker dig som vill jobba i en aktiv och utvecklingsinriktad grupp.
På miljö- och byggenheten arbetar det idag bygglovshandläggare, byggnadsingenjör, planarkitekt, administratörer och miljö- och hälsoskyddsinspektörer. Miljö- och byggenheten består idag av en personalstyrka på 12 personer och ingår i kommunens tekniska förvaltning och lyder under miljö- och byggnadsnämnden. Hos oss möter du kompetenta kollegor, engagerade chefer samt en positiv och välkomnande stämning. Det finns en tro på dig som medarbetare och du kommer att få stöttning i ditt uppdrag. På vår enhet är gemenskapen viktigt och att vi har roligt tillsammans när vi utvecklar verksamheten.

Arbetsuppgifterna
Som byggnadsinspektör handlägger och bevakar du att de tekniska egenskapskraven blir uppfyllda i bygglovs- och anmälansärenden i enlighet med plan- och bygglagen.
Du ska leda tekniskt samråd, besluta om kontrollplaner, göra arbetsplatsbesök, fatta beslut om startbesked, hålla slutsamråd och ge slutbesked.

Tjänsten omfattar även bygglovshandläggning och tillsynsärenden. Hos oss arbetar du med alla typer av ärenden vilket ger en stor variation av arbetsuppgifter. I tillsynen ingår handläggning av ärenden såsom olovligt byggande, ovårdade tomter och/eller fastigheter samt tillgänglighet. Du fattar egna delegationsbeslut, förbereder beslutsunderlag och föredrar ärenden till miljö- och byggnadsnämnden. Arbetet är mycket utåtriktat och i tjänsten ingår information och rådgivning till allmänheten, företag, byggherrar och förtroendevalda. Våra kunder är allt från förstagångsbyggare till erfarna större byggherrar och projekten är allt från småhus till uppförande av flerbostadshus och industribyggnader.

Rollen som inspektör innebär att du träffar många människor och ställs inför många frågor och problem som ska lösas. Du behöver ha förmågan att förklara komplexa sammanhang på ett enkelt och förståeligt sätt. Du kommer själv att hålla i olika typer av möten där det krävs att du kan svara och leda processen. Att vilja hjälpa till och vara inlyssnande ser vi som en viktig egenskap för att lyckas i arbetet.

Kvalifikationer
Vi ser att du har en examen som bygglovshandläggare, byggnadsinspektör eller en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Några års erfarenhet som bygglovsinspektör inom myndighetsutövning, främst inom bygglov, är meriterande liksom övrig arbetslivserfarenhet från byggsektorn. En god kunskap inom relevant lagstiftning så som plan- och bygglagen och byggförordningar är nödvändigt för att inneha tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för att lyckas i rollen som byggnadsinspektör- och tillsynshandläggare behöver du vara serviceinriktad, ansvarstagande, strukturerad, självgående, stresstålig, uthållig och ha en förmåga att visa omdöme vid agerande och beslut.

Som person är du lyhörd och kan kombinera service- och myndighetsrollen i dina kundkontakter. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Du är noggrann och medveten om gällande lagstiftning och är noga med att leva upp till denna. En väsentlig del av verksamheten består av kontakter och information till allmänheten. Det är därför viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska språket, är duktig på att kommunicera och informera på ett tydligt, enkelt och korrekt sätt i både tal och skrift.

Vi handlägger inkommande ärenden digitalt, du behöver därför ha god datorvana och lätt för att lära dig nya datasystem. Meriterande är om du arbetat i ByggR. B-Körkort är ett krav för tjänsten, då platsbesök är en del av arbetet.

Vad erbjuder vi?
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid eller enligt önskemål med tillträde snarast.
Sista ansökningsdag är 2022-08-21. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre