Lediga jobb som Elevassistent i Markaryd

Se lediga jobb som Elevassistent i Markaryd. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Markaryd som finns hos arbetsgivaren.

Elevassistenter Grundsärskolan

Ansök    Apr 27    Markaryds kommun    Elevassistent
Vi söker elevassistenter till grundsärskolan  Vill du vara med och utveckla grundsärskolan i Markaryds kommun? Tycker du att det är viktigt att alla elever får förutsättningar att lyckas i skolan? Tycker du att mångfald är en tillgång? Då kan du vara den person vi söker! Utbildnings- och kulturförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skol... Visa mer
Vi söker elevassistenter till grundsärskolan 

Vill du vara med och utveckla grundsärskolan i Markaryds kommun? Tycker du att det är viktigt att alla elever får förutsättningar att lyckas i skolan? Tycker du att mångfald är en tillgång? Då kan du vara den person vi söker!

Utbildnings- och kulturförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Ditt nya jobb

Vi söker nya medarbetare till arbetslaget kring våra elever i grundsärskolan. Skolan är belägen i Strömsnäsbruk och delar lokaler med grundskolan. 

Tjänsten innebär att stötta elever på grundsärskolan i såväl kunskapsutveckling, som deras sociala utveckling. Som elevassistent behöver Du ha goda kunskaper i vad det innebär att arbeta med elever i behov av stöd, kunna arbeta strukturerat och efter en tydliggörande pedagogik samt ha ett lågaffektivt bemötande. Du behöver kunna använda dig av bildstöd och tecken som stöd. Vi arbetar i team med lärare, elevassistenter och speciallärare samt språkstödjare för att kunna ge våra elever de bästa av förutsättningar.

Som person är du trygg och stabil. Du har god förmåga att samarbeta och förhåller och anpassar dig till olika situationer samt kan skilja mellan det privata och det professionella. I ditt arbete är du noggrann och kvalitetsmedveten och tar ansvar för dina uppgifter. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten vill vi att du har relevant utbildning och erfarenhet av att stötta elever i behov av stöd i grundsärskolan. 

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% Tillträde 2021-08-09, eller enligt önskemål.

Sista ansökningsdag är 2021-05-09. Välkommen med din ansökan!

 

 


Markaryds kommun i södra Småland på gränsen till Skåne är en välskött kommun med god ekonomi. Lånefinansieringsgraden är låg och bland annat har medel avsatts som fullt ut täcker kommunens framtida pensionskostnader. Markaryds kommun ligger för fjärde året i rad i toppen i Svenskt näringslivs undersökning om landets bästa företagsklimat. I Markaryd arbetar vi med ett tydligt medborgarperspektiv och samverkar i stor utsträckning tillsammans med den ideella sektorn och näringslivet i vårt utvecklingsarbete. Visa mindre

Lärarassistent/Elevassistent F-6

Ansök    Feb 10    Markaryds kommun    Elevassistent
Vill du arbeta i en kommun med nytänkande, framåtanda och tydligt fokus på att utveckla en positiv miljö där eleven alltid sätts i centrum? Då är det just dig vi vill välkomna i vårt arbetslag på Strömsnässkolan! Strömsnässkolan är en skola med stora möjligheter. Skolan ligger i norra kommundelen i närhet till vacker natur med både friluftsbad och flera idrottsanläggningar. Strömsnässkolan har elever från förskoleklass till och med årskurs 9 men är uppde... Visa mer
Vill du arbeta i en kommun med nytänkande, framåtanda och tydligt fokus på att utveckla en positiv miljö där eleven alltid sätts i centrum? Då är det just dig vi vill välkomna i vårt arbetslag på Strömsnässkolan!

Strömsnässkolan är en skola med stora möjligheter. Skolan ligger i norra kommundelen i närhet till vacker natur med både friluftsbad och flera idrottsanläggningar.

Strömsnässkolan har elever från förskoleklass till och med årskurs 9 men är uppdelad i två enheter - F-6 och 7-9. På enheten F-6 går cirka 260 elever. På skolan finns sedan ett par år tillbaka en grundsärskola som ger kommunens elever med utvecklingsförsening en utbildning som är anpassad efter varje elevs förutsättningar. För elever som är nyanlända erbjuds undervisning i förberedelseklass, och på skolans område finns också ett fritidshem för barn i åldern 6-13 år.

På Strömsnässkolan arbetar vi för att all personal ska ha ett gemensamt förhållningssätt i att möta elever och föräldrar - det vill säga med respekt för allas lika värde.
Pedagogerna arbetar i arbetslag kring eleverna, och varje elev har en mentor.

Vi arbetar för en hälsofrämjande skola, och vi har bla Skol-If, rastaktiviteter och morgongympa.

 

Som lärarassistent/elevassistent arbetar du inom skolan och fritidshemmet som stöd till lärare och elever samt när ordinarie personal är lediga eller sjuka tex.

Arbetet innebär bland annat att du kan få stötta i klasser vid behov och fungera som en extra resurs på skolan.

Även rastvakt och att tex äta med eleverna ingår.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet liksom förmåga att bygga förtroendefulla relationer till elever, personal och föräldrar.

Ett inkluderande förhållnings- och arbetssätt är ett grundläggande krav.

 

Vid ev anställning ska utdrag ur belastningsregistret visas upp.

Sista ansökningsdag är 2020-02-23. Intervjuer kommer att ske löpande, så vänta inte för länge med din ansökan.

Vi ser fram emot en ansökan från just dig!

 

Under rekryteringsprocessen undanber sig Markaryds kommun kontakt med mediesäljare, rekryteringskonsulter och liknande.

Fackliga företrädare kan nås via kommunens växel 0433-720 00


Markaryds kommun i södra Småland på gränsen till Skåne är en välskött kommun med god ekonomi. Lånefinansieringsgraden är låg och bland annat har medel avsatts som fullt ut täcker kommunens framtida pensionskostnader. Markaryds kommun ligger för fjärde året i rad i toppen i Svenskt näringslivs undersökning om landets bästa företagsklimat. I Markaryd arbetar vi med ett tydligt medborgarperspektiv och samverkar i stor utsträckning tillsammans med den ideella sektorn och näringslivet i vårt utvecklingsarbete. Visa mindre

Elevassistent KCM

Ansök    Aug 3    Markaryds kommun    Elevassistent
Elevassistent KCM Tillsammans gör vi varandra bättre – det är vår värdegrund och vi tar den på allvar. Vi är en kommun som vill se och ta vara på möjligheter och bygga kommunen tillsammans, genom att göra varandra bättre. Hos oss möter du kompetenta kollegor och engagerade chefer. Som medarbetare kommer du möta en positiv och välkomnande stämning. Vi vill tro på dig, stötta dig i ditt uppdrag och det är viktigt för oss att vi också har roligt tillsammans n... Visa mer
Elevassistent KCM
Tillsammans gör vi varandra bättre – det är vår värdegrund och vi tar den på allvar. Vi är en kommun som vill se och ta vara på möjligheter och bygga kommunen tillsammans, genom att göra varandra bättre. Hos oss möter du kompetenta kollegor och engagerade chefer. Som medarbetare kommer du möta en positiv och välkomnande stämning. Vi vill tro på dig, stötta dig i ditt uppdrag och det är viktigt för oss att vi också har roligt tillsammans när vi utvecklar våra verksamheter. Vi behöver din kompetens, erfarenhet och energi i arbetet!

Vad erbjuder vi dig?
Uppdraget innebär att du arbetar nära en elev som läser Åk 2 på gymnasiet. Eleven har behov av särskilt stöd under hela hens skoldag. I samarbete med elevhälsans professioner och undervisande lärare, ansvarar du därför för att stödja eleven under hela skoldagen. Arbetet innebär att både förebygga samt kompensera för de svårigheter som eleven kan möta i sin lärmiljö.

Vem är du?
Vi söker dig som har pedagogisk och/eller socialpedagogisk utbildning med inriktning mot barn- och unga. Du har tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar i behov av stödinsatser vad gäller dagliga anpassningar, struktur, kommunikationsstöd samt stöttning i det sociala samspelet.

Som person har du förmågan att bemöta och hantera problemskapande beteende utifrån ett relationellt och lågaffektivt förhållningssätt. Du anpassar ditt bemötande och pedagogiken utifrån elevernas dagsform och behov.

Utbildning och arbetslivserfarenhet inom tydliggörande pedagogik och kognitiva och/eller fysiska funktionsnedsättningar är meriterande. Även erfarenhet som elevassistent eller liknande arbete med ungdomar anses som meriterande.

Övrigt
Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas före anställning. Rekryteringsprocessen kommer att ske löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan ansökningstiden löpt ut därför ber vi dig skicka in din ansökan redan idag!

Sista ansökningsdag 2022-08-14
Tjänsten är ett vikariat från 220819-220616
Tjänstens omfattning: 75 %
Lön: enligt överenskommelse


Markaryds kommun i södra Småland på gränsen till Skåne är en välskött kommun med god ekonomi. Lånefinansieringsgraden är låg och bland annat har medel avsatts som fullt ut täcker kommunens framtida pensionskostnader. Markaryds kommun ligger i toppen i Svenskt näringslivs undersökning om landets bästa företagsklimat. I Markaryd arbetar vi med ett tydligt medborgarperspektiv och samverkar i stor utsträckning tillsammans med den ideella sektorn och näringslivet i vårt utvecklingsarbete. Visa mindre