Lediga jobb som Socionom i Markaryd

Se lediga jobb som Socionom i Markaryd. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Markaryd som finns hos arbetsgivaren.

Barnens bästa- samordnare

Ansök    Nov 18    Markaryds kommun    Socionom
Vill du vara med i en unik utvecklingsprocess? Markaryds kommun satsar på främjande, förebyggande, tidiga och samordnade insatser för barn och unga. Tillsammans med Kronobergs kommuner, Region Kronoberg och Polismyndigheten utvecklar vi konkreta arbetsformer och samarbete för barnens bästa. Bakgrunden är 17 politiska organs gemensamma beslut år 2017 om att inleda utvecklingsarbetet ”Barnens bästa gäller! i Kronoberg”. Detta är unikt i Sverige. Under de... Visa mer
Vill du vara med i en unik utvecklingsprocess? Markaryds kommun satsar på främjande, förebyggande, tidiga och samordnade insatser för barn och unga.
Tillsammans med Kronobergs kommuner, Region Kronoberg och Polismyndigheten utvecklar vi konkreta arbetsformer och samarbete för barnens bästa.
Bakgrunden är 17 politiska organs gemensamma beslut år 2017 om att inleda utvecklingsarbetet ”Barnens bästa gäller! i Kronoberg”.
Detta är unikt i Sverige.
Under de senaste åren har vi utvecklat, testat, utvärderat och mejslat fram ”Kronobarnsmodellen”.
Vi befinner oss nu i skarpt läge då implementering och fortsatt utveckling av våra arbetssätt och verktyg ska ta fart i kommuner, region och polisen under 2022.
Vi söker därför dig som vill vara en stark drivkraft i utvecklings- och implementeringsarbetet i Markaryds kommun – för barnens bästa.
Den utmaning vi står inför, och som Kronobarnsmodellen vill adressera, handlar om att styra om våra verksamheter mot främjande och förebyggande insatser. När vi uppmärksammar något som inte verkar stå rätt till kring ett barn, ska vi hantera det i ett så tidigt skede som möjligt, och vid behov samverka med alla relevanta parter enligt Kronobarnsmodellen.
Som Barnets bästa-samordnare hos oss kommer du att ha en nyckelroll i förändrings- och utvecklingsarbetet.
Ditt nya jobb
Som Barnets bästa-samordnare i Markaryds kommun projekt- och processleder du implementerings-, utvecklings- och förändringsarbetet med ett övergripande perspektiv i kommunen, såväl som i samverkan med externa samverkansparter och invånare.
Din roll blir flexibel och mångfacetterad och innebär bland annat planering, koordinering, uppföljning och utvärdering av aktiviteter, utbildnings- och kommunikationsinsatser samt lokal och regional samverkan.
Du är inte ensam i uppdraget – vi gör det tillsammans – men du är spindeln i nätet som förmår stödja och stimulera den genomförandekraft vår organisation och våra förvaltningar behöver för att Kronobarnsmodellens intentioner ska bli verklighet. På riktigt.
I uppdraget ingår även ett särskilt koordinerings- och utvecklingsuppdrag inom barnrättsfrågor och ANDTS.
Vilka är vi?
Tillsammans gör vi varandra bättre – det är vår värdegrund och vi tar den på allvar.
Hos oss möter du kompetenta kollegor och engagerade chefer som tror på vikten av att arbeta tillsammans. Som medarbetare hos oss kommer du möta en positiv och välkomnande stämning. Vi kommer att tro på dig och stötta dig i ditt uppdrag när vi tillsammans utvecklar verksamheten vidare. Vi behöver din kompetens, erfarenhet och energi i arbetet!
Vem är du?
Vi söker dig med ett genuint engagemang för barn och ungas villkor och samverkansfrågor.
Du är en erfaren och driven projekt- och processledare och samordnare, med förmåga att växla mellan strategiska och operativa perspektiv.
Du skapar överblick över behov, prioriterar, strukturerar och omsätter identifierade behov i handling, såväl självständigt som i samverkan med andra.
Du har en mycket god systemförståelse i förhållande till offentlig sektor och både vill och vågar leda, och utforska möjligheterna, i de organisatoriska mellanrummen mellan verksamheter och uppdrag.
Du är kommunikativ i såväl tal som skrift, rör dig vant i olika sammanhang och organisationsnivåer, samt har en mycket god förmåga att bygga förtroendefulla relationer.
Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och/eller utbildning, erfarenhet och kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har tidigare erfarenhet som ledare, kanske som processledare i komplexa samhällsutmaningar, projektledare för förvaltningsövergripande implementerings- och/eller utvecklingsprojekt eller som chef inom relevant sektor.
Du har erfarenhet av och kunskap om barn och ungas behov och förutsättningar, tidiga och samordnade insatser för barn och unga, samhällets stödfunktioner samt barnrättsfrågor. I tjänsten ingår att, i dialog med ansvariga, definiera ramar och handlingsplaner för arbetet, varför du behöver ha förståelse för och kompetens inom både process- och projektledning.
Du behärskar svenska språket, har god IT-kompetens samt innehar B-körkort. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Bra att veta
Tjänsten är placerad i de norra kommundelarna (Strömsnäsbruk och Traryd). Kommunen planerar flera satsningar i norr, vilket kommer bidra till att utveckla området i en samskapande process med både invånare, kommunens verksamheter och andra aktörer.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att sökande motsvarar önskade kvalifikationer och personlig lämplighet, och att erforderliga beslut fattas. Tjänsten är en projektanställning på heltid under tre år med möjlighet till förlängning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag är 2021-12-12. Intervjuer kan komma att ske innan sista ansökan har passerat.
Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!
Under rekryteringsprocessen undanber sig Markaryds kommun kontakt med mediesäljare, rekryteringskonsulter och liknande.
Fackliga företrädare kan nås via kommunens växel 0433-720 00
Kontaktpersoner
Jenny Strand
Chef central barn- och elevhälsa
0433-724 05
Anna-Carin Pålsson
Socialt ansvarig socionom
0433-736 16


Markaryds kommun i södra Småland på gränsen till Skåne är en välskött kommun med god ekonomi. Lånefinansieringsgraden är låg och bland annat har medel avsatts som fullt ut täcker kommunens framtida pensionskostnader. Markaryds kommun ligger i toppen i Svenskt näringslivs undersökning om landets bästa företagsklimat. I Markaryd arbetar vi med ett tydligt medborgarperspektiv och samverkar i stor utsträckning tillsammans med den ideella sektorn och näringslivet i vårt utvecklingsarbete. Visa mindre